Suwalszczyzna.com.pl Baza internetowej informacji turystycznej

Noclegi i wypoczynek
na Suwalszczyźnie

Suwalszczyzna-noclegi, informacje, mapy
Suwalszczyzna

Restauracja Dworek Hołny k/Ogrodnik

Gastronomia i inne uslugi  Sejneńszczyzna


Restauracja Dworek Hołny k/Ogrodnik

Restauracja Dworek Hołny k/Ogrodnik

16-500 Sejny, Hołny Mejera k/Ogrodnik

Telefon  602 485 777, 666 555 113
Kontakt e-mail armator@armator.info.pl
www http://www.dworek-holny.pl
Dzwoniąc powołaj się na portal Suwalszczyzna.com.pl

Parking Wyzywienie

» CENNIK OFERTY WYPOCZYNKU «

USŁUGA CENA INFO
Bilety na rejs statkiem:
Bilet normalny 30.00 zł/osoba
Bilet ulgowy 20.00 zł/ osoba - dzieci do lat 14
Dzieci do 5 lat - gratis -
Na pokładzie statku możemy również przygotować Państwu posiłek np. w postaci zestawu ryb wędzonych (sieja, sielawa, pstrąg) lub innej wybranej przez Państwa potrawy z menu restauracji (koszt od 50-90 PLN)
Jako deser polecamy "kremówki papieskie" oraz dobrą kawę (koszt 5+5 PLN)

» INFORMACJE O OBIEKCIE «



codziennie od 9.00-21.00


Zapraszamy Państwa do "Dworku Hołny" - wyjątkowego miejsca i restauracji zlokalizowanej na Sejneńszczyźnie w miejscowości Hołny Mejera k/Ogrodnik. Mamy nadzieję, że nasz obiekt położony w bezpośrednim sąsiedztwie jeziora Hołny pozwoli Państwu spędzić wolne chwile w przemiłej atmosferze.

Liczymy, że proponowane przez nas pieczone, smażone i wędzone ryby z okolicznych jezior oraz specjalnie przyrządzane (sous vide) pozostałe dania - usatysfakcjonują Państwa podniebienia i sprawią, że będziecie naszymi stałymi gośćmi. 

Dla dzieci i młodzieży mamy specjalne propozycje w postaci mega burgerów z własnoręcznie pieczonych bułek oraz wołowiny pochodzącej od lokalnych hodowców z Sejneńszczyzny. Nasza mini pizza z dodatkiem ziół i wyjątkowych serów z Wiżajn zaspokoi apetyt najmłodszych gości
.

Oprócz przepysznych dań, na ponad 11 hektarowej nieruchomości postaramy się przygotować Państwu szereg atrakcji zarówno dla dorosłych - park nad stawem, leżaki do opalania, obiekt przeszklonych saun z widokiem na staw (parowej i suchej) jak i dzieci - kąpielisko z przepiękną piaszczystą plażą, plac zabaw, boisko do piłki siatkowej, boisko do piłki nożnej.  

» DODATKOWE INFORMACJE «

NA PRZYSTAWKĘ I DOBRY POCZĄTEK...

Regionalne przysmaki

pasta z wędzonych ryb (karaś, płoć, krąp), konfitura z czerwonej cebulki, swojskie

pieczywo* i masełko czosnkowe*

Chrupiąca stynka

z frytkami lub swojskim chlebem*, sosem koperkowo-jogurtowym i ogórkiem małosolnym

* pieczywo wyrabiane i wypiekane jest na miejscu

masełko wyrabiane jest na miejscu

 SPRÓBUJMY CZEGOŚ WYJĄTKOWEGO...

REGIONALNE RYBY

Pierogi starego rybaka

nadziewane farszem z karpia i okonia z dodatkiem duszonej cebulki oraz sosem buraczkowym

 Faworki z okonia

serwowane z  frytkami, gęstą śmietaną, szczypiorkiem i surówką

Sandacz na plackach z cukinii

smażony filet z fasolką szparagową z dodatkiem sosu francuskiego

Sielawa wigierska saute

z frytkami lub swojskim pieczywem oraz młodą kapustą

 Lin w sosie śmietanowo-cebulowym

filetowany i smażony z dodatkiem łódeczek z ziemniaków i ogórkiem małosolnym 

Pstrąg pieczony z sosem śmietanowo-porowym

podawany w całości (wyfiletowany) z ziemniakami i warzywami z wody

 Pstrąg z pieca w sakiewce

filet z lodami chrzanowo-miętowymi pieczony w towarzystwie papryki, cebulki,

suszonych pomidorów z dodatkiem świeżego szpinaku i opiekanych ziemniaków

* pieczywo wyrabiane i wypiekane jest na miejscu

masełko wyrabiane jest na miejscu

DANIA MIĘSNE ODKRYTE NA NOWO...

Polędwiczki wieprzowe według szefa kuchni sv*

z puree ziemniaczanym z nutą oliwy truflowej, glazurowaną marchewką i sosem grzybowym

Policzki wołowe sv*

duszone w czerwonym winie, serwowane z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami

Pieczone żeberka po Sejneńsku

podawane z musem jabłkowym, ziemniakami z wody i surówką z selera i gruszki

Pierś z kaczki

w towarzystwie kopytek podsmażanych na maśle, z dodatkiem świeżej pietruszki, czosnku oraz jabłek w sosie malinowo-miodowym

*sv (sous-vide) - próżniowa metoda gotowania produktu podkreślająca smak i jakość potrawy

» ATRAKCJE «

REJSY STATKIEM TRYTON
więcej - Proponujemy Państwu niezapomniane rejsy statkiem „TRYTON” po jeziorze Wigry położonym na Suwalszczyźnie, które odbywają się od maja do września każdego roku. W trakcie rejsu mogą Państwo podziwiać uroki Wigierskiego Parku Narodowego a podczas prezentacji filmu o historii statku wspominać wyjątkowe chwile związane z wizytą papieża Jana Pawła II dla którego nasza jednostka została specjalnie przebudowana.

 Oczywiście na pokładzie statku możemy również przygotować Państwu posiłek np. w postaci zestawu ryb wędzonych (sieja, sielawa, pstrąg) lub innej wybranej przez Państwa potrawy (koszt od 50-90 PLN). Jako deser polecamy "kremówki papieskie" oraz dobrą kawę (koszt 5+5 PLN)

Standardowy koszt biletu na rejs statkiem wynosi 25 zł/os (cena biletu ulgowego dla dzieci do lat 14 wynosi 20 zł, dzieci do lat 5 gratis). Na pokładzie statku obowiązuje karta wstępu do Wigierskiego Parku Narodowego, którą również można nabyć na pokładzie (koszt 4 zł) 

Pływamy regularnie codziennie od 10.00 co 1,5 godz. (10.00, 11.30, 13.00, 14.30, 16.00). Rejs trwa około 1 godziny i 10 minut. Podczas rejsu pokażemy Państwu Zatokę Hańczańską (miejsce w którym rzeka Czarna Hańcza wpływa do jez. Wigry) oraz przy odrobinie szczęścia Orła Bielika, Czaplę Siwą oraz miejsca lęgowe Kormoranów. Na pokład zabieramy maksymalnie 45-50 osób. 

» MAPA «





© Informacje oraz zdjęcia zawarte na tej stronie chroni prawo autorskie.
Kopiowanie wszelkich informacji bez zgody Portalu Turystycznego Suwalszczyzna.com.pl jest zabronione.

UWAGA: Informacje zawarte na stronie nie stanowią oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

WYSZUKAJ MIEJSCE WYPOCZYNKU i NOCLEGU - wg REGIONU [Suwalszczyzna i Mazury]:

AUGUSTOWSZCZYZNA  BIEBRZAŃSKI PARK NARODOWY  SEJNEŃSZCZYZNA  SUWAŁKI i OKOLICA  SUWALSKI PARK KRAJOBRAZOWY  MAZURY GARBATE  MAZURY  WIGRY i OKOLICA

Statystyka Suwalszczyzna.com.pl